…och hur skall man kunna lösa det här?

Lektion 16, ämne: Try harder

try.jpgÄr du nöjd med vad du kan, vad du gör och vad du har, då kan du vända blad och läsa vidare.

Förmodligen kan du lägga boken ifrån dig och istället använda den som dörrstopp eller trava den bland andra, ej färdiglästa böcker i bokhyllan.

För vill du tillhöra den fantastiska samhörighet som förenar de människor som ständigt utvecklar sin kreativa förmåga, måste du hela tiden vilja flytta fram gränserna för vad både du och andra trodde var möjligt.

klattra.jpg

You must try harder. And do it with a big smile.

En kreativ människa tänker omedvetet ”hur skulle man kunna lösa det här” så fort han eller hon ställs inför ett problem.

Lösningen behöver inte finnas där omedelbart, men utmaningen kommer att ligga och gro bland alla andra utmaningar, och poppa upp som en eller flera nya idéer dagen efter eller om ett år eller flera år.

Kreativa människor tänker ofta omedvetet, men njutningsfullt, ett steg längre. De vågar ifrågasätta och säga: ”men kan man inte göra så här?” medan andra suckar: ”men det är väl bra som det är?”.

try_harder1.jpgDet betyder inte att en kreativ person aldrig blir nöjd eller aldrig tycker att någonting duger.

Det betyder att han inte bara ser fler och nya lösningar än andra — utan också är beredd att pröva dem för att se om de fungerar.

Och blir dessutom inte besviken om de inte gör det. Utan då söker den kreativa människan nya lösningar.

Beredd att ständigt ”try harder”.

I nästa avsnitt i serien om ”Hjärnkraft och Kreativitet” ska vi titta närmare på hur samhället har utvecklats till att bli ett kreativt samhälle. För det har det väl?

0 Svar to “…och hur skall man kunna lösa det här?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar