En seger för det man tror på

Idag spelade det lag som jag är lagledare för, Gustavsbergs IF FK pojkar 94, årets sista seriematch i St Erikscupen. Ett lag fyllt av trygghet, självförtroende och ett brinnande intresse gick in på plan och mötte ett annat av seriens bästa lag, Enskede IK, med ett enda mål — att vinna.

ralle.jpg

En timme senare kunde vi ledare känna belöningen för timmar och åter timmar på fotbollsplanen i snöglop, i hällregn, i sol och i höstskymningen attackerade av mygg. Det var när ”vår killar” gör vågen framför sin hemmapublik efter att, inte bara ha vunnit matchen, utan också efter att ha blivit seriesegrare redan efter sin första säsong i division 3. Och detta före namnkunniga lag som Hammarby, Brommapojkarna, Reymersholm — och nu Enskede.

”Våra killar” utgör det enda laget med pojkar 94:a i Gustavsberg, Men det är ett lag där 14 av 20 spelare har kämpat ihop halva livet – ända sedan de var sju år.

Kämpar ihop gör också vi ledare, genom att försöka kompromissa det egna arbets- och familjelivet med träningar, cup- och matchspel, kontakt med fotbollsförbundet, ledarkurser mm. En dag som denna bekymras vi inte av att vi gör allt det här 15-20 timmar i veckan utan att få en enda krona i betalt.

Killarnas stolthet över att synas, att få vara ”någon” och att lyckas tillsammans är nog belöning.

laget1.jpg

2 Svar to “En seger för det man tror på”


Lämna ett svar