Fundera: varför skulle du sponsra ett lokalt fotbollslag?

lag.jpg

Ska du sponsra BRIS, Röda Korset eller 24 stycken 15-åriga killar från hemorten?

Det är kanske ingen lätt fråga. Men jag tycker att sponsring skall göras med ett personligt engagemang. Inte ett resultat av dåligt samvete. Jag vill också att jag skall kunna se ett nära resultat av min sponsring. Uppleva vilken nytta den faktiskt kan göra.

troja.jpg

Jag är lagledare för fotbollslaget Gustavsberg P94, det enda ungdomslaget på Värmdö som kommer att vara med och slåss i Sankt Erikscupens division 2, ”första elitserien”, i år

Och jag har ägnat de senaste två månaderna åt att försöka skapa en bra ekonomi för laget. Bland annat genom att söka lokala sponsorer. Det är inte lätt. Och jag frågar mig gång på gång: varför?

Jag har kontaktat ett 20-tal lokala företag. Av dessa har endast tre bemödat sig om att svara

Är inte stödjande av lokal ungdomsverksamhet en bra marknadsföring?  Att visa att ni är engagerade i det som händer på er lokala marknad? Att ni är medvetna om betydelsen att stödja barn och ungdomar? Att vara en engagerad part i det framtida lokala samhällets utveckling — medvetna om att de barn och ungdomar som idag växer upp här i Gustavsberg och Värmdö behöver känna sig uppskattade, synliga och betydelsefulla för att växa upp till trygga vuxna.

Det borde väl sända goda signaler?

Är ni intresserade av att vara med och ta en del av det ansvaret, samtidigt stödja något som ligger nära både hjärnan och hjärtat och dessutom få tillbaka något nytt och annorlunda i form av nya relationer, exponering och möjligheter till en annorlunda form av nära marknadsföring? Kontakta mig.

smatt.jpg

Vi har 24 spelare från Gustavsberg, varav 14 av dem har spelat, kämpat och utvecklats ihop halva livet — tillsammans sedan de var sex år

Kämpar ihop gör också vi ledare, genom att försöka kompromissa det egna arbets- och familjelivet med träningar, cup- och matchspel, kontakt med fotbollsförbundet, ledarkurser mm. Idag är vi ett av endast tre (!) lag som från den östra sidan av storstaden kommer att kämpa om tätpositionerna i Sanktans division 2. Våra spelare utgör idag Gustavsbergs enda lag med pojkar 94:a.

lag2.jpg

Det är inte mycket vi begär

Och vi ger mycket tillbaka i form av både exponering och aktivt arbete.

”Det handlar om att stödja en viktig sak i det lokala samhället. Att ta ansvar.” Det skälet angav en av våra sponsorer till sitt sponsorskap, inför den säsong som varit.

Att stödja något som ligger nära både hjärnan och hjärtat, och dessutom få tillbaka något nytt och annorlunda i form av nya relationer, exponering och möjligheter till en annorlunda form av nära marknadsföring.

ralle.jpg

Inför kommande säsong så ökar många poster i vår lagbudget, det handlar om allt från material, planhyra, domarkostnader, reseutgifter, kläder och dräkter, träningsläger, deltagande i olika cuper mm

Därför söker vi nu aktivt samarbete med engagerade, lokala sponsorer för vinnande möjligheter.

Sponsring ger unika möjligheter att skapa lokala relationer och komma i kontakt med individer som annars är svåra att nå ut till via traditionell marknadföring. Men sponsring är också ett bra verktyg när man vill ladda sitt varumärke med de värden som du vill att folk ska uppfatta att ert företag står för. Omtanke, ansvar och tro på ungdomen.

Vi söker lokala sponsorer som kan vara motiverade att investera allt från 1-10.000:- i en lokal, ideell och aktiv ungdomsverksamhet.

Jag kommer att fortsätta hoppas på att vi ska lyckas.

0 Svar to “Fundera: varför skulle du sponsra ett lokalt fotbollslag?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar