Pedofil? Välkommen till den katolska kyrkan!

oink1.jpg

Präster, kardinaler och biskopar. Samma skrot och korn

”Cover up” var ledordet inom den katolska kyrkan när skandalerna kring de grava sexuella övergreppen och våldtäkterna kom upp i dagen i USA år 2002. Sedan dess har över 100.000 (ja, ni läser rätt) brottsoffer i form av sexuellt utnyttjade barn trätt fram.

Och då beräknar man att 80% av de sexuellt misshandlade, kränkta och utnyttjade inte orkade träda fram: Det innebär att att präster, kardinaler och biskopar utnyttjat mer än en halv miljon barn. Kyrkans män som under påvens förlåtande hand trängt in sina penisar i allt från nio månaders spädbarn till tonåringar.

pope

Hej du pedofil! Kom hit så skall vi skydda dig

Påven har till sist fördömt de homosexuella bland den katolska kyrkans präster i USA, och det är lagom rumsrent för denna skenvärld som Vatikanen representerar. För de som den katolska kyrkans pedofiler, dessa störda individer, utnyttjat är inte bara pojkar, det är lika ofta flickor — t.o.m mammor och fäder för att mörkermännen skall komma åt de oskyldiga barnen. Så det handlar inte om homosexualitet, det handlar om sexuellt asociala individer.

Och de fortsätter under den katolska kyrkans skydd att utnyttja barn. En av de värsta mörkläggarna fick president Bushs ”absolution” och åkte upp ett pinnhål i Vatikanens organisation.

Money talks, shit walks.

Kvällens TV-program gjorde mig upprörd, ledsen och illamående

Ikväll sände TV1 en amerikansk dokumentär från 2007. Den skildrade på ett balanserat sätt den pedofilskandal som den  katolska kyrkan i USA skakades av sedan det blev känt att en präst gjort sig skyldig till en rad sexuella övergrepp mot barn. Kyrkan mörklade händelserna och lät prästen flytta till nya församlingar där övergreppen fortsatte. När det till sist blev en ohållbar lögn, när anmälningarna kom från de utnyttjade, när polisen gjort razzia och när domstolarna började agera — vad gjorde kyrkan då?

De garanterade den anklagade pedofilen en livslång livränta och pension. Idag går han småleende på gatorna på Irland. Efter att ett 12 årigt straff förkortats till nio år. Programmet sänds även de 11 mars i SVT1. Se det!

kalle anka

Kyrkan har alltid för mig känts lika obekväm som en för trång tröja

Det tränger runt halsen, det sticker och kliar. Den passar mig illa.

Prästernas ord har alltid klingat falskt i mina öron. Att folk kan basera sin tro, sitt liv och sin moral på en bok, bland alla andra böcker, som innehåller så mycket motsägesfullt som bibeln gör är för mig fullständigt obegripligt.

Att mina barn skall tvingas till en skolundervisning där kristendomen ofta ligger som en grund är oacceptabelt. Så mycket elände som religionen har ställt till med under århundraden. Så mycket maktfullkomlighet och förtryck som religionen har stått för. Och så många krig som religionen har varit en utlösande katalysator för.

Men fortfarande böjer vi på huvudet inför sådan Kalle Anka-figur som påven.

Jag tror på människan. Jag tror på mig själv

Mitt liv är min religion. Min helgedom är min vardag omkring mig. Min tro är att mina barn skall vara en del av en framtida, bra värld. Och det kommer vi inte att kunna tacka varken kyrkan, Vatikanen, präster, biskopar eller kardinaler för.

ritas_eyes.jpg

Jag är oändligt tacksam för att mina barn inte har haft sin skolgång under den katolska kyrkans ”beskydd”. Se programmet på onsdag, diskutera, agera, ifrågasätt. För barnens skull

5 Svar to “Pedofil? Välkommen till den katolska kyrkan!”


 • Denna artikel var väldigt bra och jag håller helt med dig.. Den katolska tron och kyrkans makt har helt klart försvagats och allmänheten idag ser och vågar ställa sig emot om de får nys om pedofili och incest.. väldigt bra artikel, tack

 • Mycket välskriven artikel. Jag skrev själv om prästerskapet för ett tag sedan då Vatikanen påstod att övergrepp var lika vanliga inom synagogan och andra trossamfund. http://marinaengan.wordpress.com/2009/10/01/anklagelser-fran-vatikanen
  Det var som om de sa ”visst har vi våldtagit en massa barn, men det är ok för så gör andra också och de är minsann värre än vad vi är”.
  Näe… jag litar inte på något. Inte ens påven!

 • Jag tror att man måste göra skillnad mellan läran och folket. Vad en del katolska präster gjort betyder inte att den katolska läran håller med. idag finns det ungefär en miljard katoliker i världen, inte så konstig att en och annan vare dåre!

 • Det skrämmande att det är så många som utövar pedofili. Inte minst i katolska kyrkans egen högborg – Vatikanen. Och att de ledande inom kyrkan aldrig tvättar sin smutsiga byk, utan istället mörklägger och håller varandra om ryggen. Upptäcks ännu en skandal omplaceras de ledande för att senare förlåtas och tillåtas utöva sitt ledarskap igen. Se bara vad som hänt i t.ex USA.

 • Håller med J E B

  Jag själv är inte religiös och tillhör inte den svenska kyrkan.
  Men jag håller fullständigt med JEB. Som sagt bara för att man ansluter sig till en viss grupp, i det här fallet den kristna samfundet, så betyder det inte att man automatiskt blir ett ”helgon”. Det finns dårar i alla grupper,så som yrken. Visst vi önskar alla att människor kunde gå in i saker som de genuint tror på, men vi har alla olika motiv. Jag önskar t ex att alla läkare valde yrket p g a att de i grund och botten vill hjälpa människor utan moroten av yttre prestige. Men så är inte fallet och därför har vi dårar överallt som saboterar för de människor som verkligen gör gott för sig, och de är i antal oftast många fler.

Lämna ett svar