(Bara en parantes)

intreatment

TV är bättre på datorn

SVT play är en av mina favoriter bland webbsidorna. Där väljer jag själv vilka tv-program jag vill se och när. De flesta stora tv-kanalerna erbjuder denna underbara service. Men bara SVT är helt reklamfritt. Tack! Och bara SVT play har en bildkvalitet som kan mäta sig med min platt-TV.

In Treatment är bättre än det mesta

In Treatment är ett amerikanskt tv-drama från betalkanalen HBO. Serien hade premiär 2008 och handlar om psykoterapeuten Paul Weston (Gabriel Byrne) och hans möten med sina patienter. Serien sänds i fem dagar i veckan och samma patienter återkommit samma veckodag, varje fredag går dessutom Paul Weston till sin egen terapeut.

Serien är lågmäld, utan musik och öronbedövande ljudeffekter

Tempot är långsamt och alla roller är oerhört välspelade. Inte minst Walter, som spelas av John Mahoney — kanske mest välkänd som Frasiers pappa i TV-serien med samma namn. Där spelade han en skottskadad, pensionerad polis. I In Treatment en fd företagsledare som försöker ta livet av sig efter att ha blivit avsatt som vd.

Se In Treatment som motvikt till alla skitserier som kanalerna stoppar i halsen på oss.

Jag förstår ungarna bättre nu

Varför tankar de ned gamla TV-serier som Vänner, Untourage m.fl på sin datorer när de redan visas på TV? Jo, för att de kan se hela TV-serierna utan dessa förbannade och fördummande reklaminslag.

Tänk vilka kloka barn vi har!

Nu ska dessutom reklamen få sändas med tätare reklamavbrott och product placement blir tillåtet i alla program. Dvs att företag kan köpa rättigheten att alla bilar i programmet kommer från Toyota eller att alla kläder kommer från JC. Bevare mig väl, det kan knappast bli bättre program av detta.

För mig innebär det bara mer TV i datorn

Och än en gång tack och lov för att vi har SVT. Kvalitetsprogram och reklamfritt.

(En liten parantes och eftertanke i livet en vanlig fredagkväll.)

0 Svar to “(Bara en parantes)”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar