Engagerade medborgare på Värmdö gör livet besvärligt för ledande politiker…

Jo, vi skriver 2010. Och ändå kan vi läsa så knäppa uttalanden i pressen

Lokaltidningen Mitt kommenterar i senaste numret hemsidan www.visionvarmdo2030.se där Steffen Eriksson reagerar mot vad han tycker är en rad inkompetenta politiska beslut tagna av Värmdöpolitiker. Innan sommaren uppmärksammade samma tidning min blogg och hemsida, och min betygsättning av Värmdös politiker. Som naturligtvis inte heller blev någon trevlig läsning för den sittande alliansen. Man får den uppmärksamhet man förtjänar.

alversjo

I veckans Mitti Värmdö ondgör sig den styrande moderaten Lars-Alversjö över engagerade medborgare

Med naken rumpa och neddragna byxor uttalar han sig besvärad: ”…det nya medborgarengagemanget gör det mer och mer hopplöst att vara politiker” Och jag som i min enfald trodde att det var precis tvärtom. Att politiker skulle välkomna engagerade och aktiva medborgare.

Det han anmärker på är att personerna i fråga (= medborgarna i Värmdö) ofta bara intresserar sig för en fråga. Men är inte oftast det så en politisk medvetenhet börjar. Det kan handla om skola, omsorg, näringsliv, kommunikationer, bygglov, skolskjutsar, naturfrågor eller kommunikationer. Man gräver där man står.

sneijberg

Fredrik Sneijbjerg, Folkpartiet, uttalar sig också i samma artikel

Men han tycker att det är bra att det finns så många engagerade medborgare i Värmdö. Så, vem skulle du rösta på i valet? En politiker som tycker att du är besvärlig, eller som välkomnar ditt engagemang.

Jag satt häromdagen över en kopp kaffe och diskuterade med Annika Andersson Ribbing (s), en av Värmdös starkast engagerade politiker. Hon lyssnade, hon diskuterade och hon tog till sig vad jag sa. Vi var inte överens om allt, men hon uppskattade mitt engagemang. Det kanske Fredrik Sneijbjerg också hade gjort, fast vi säkert inte heller hade varit överens om allt. (Han har en partiledare och utbildningsminister jag helst vill glömma — skicka tillbaka honom till militärerna.) Men hade Lars-Erik Alversjö bara tyckt att jag var besvärlig?

fuck

Det finns de som viskat om att de inte riktigt uppskattar min blogg

Men jag har också hört de som rapporterat om att politikerna springer till sina laptops i de kommunala mötenas pauser för att läsa vad jag skrivit.

Och kära lokalpolitiker, när ni nu läser detta inlägg, ska ni få ett hett tips: Om ni inte uppskattar engagerade medborgare som ifrågasätter och engagerar sig. Ge upp som politiker, ni är på fel plats!

Mer om det lokala valet i morgon.

0 Svar to “Engagerade medborgare på Värmdö gör livet besvärligt för ledande politiker…”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar