Fick du fikon Bill Gates?

Apple är mer värt än Microsft. (Visste väl att det skulle bli så)

Apples succéer de senaste åren har gjort att värdet på aktien rusat rejält. Och tar man värdet på aktien gånger antalet aktier så får man marknadsvärdet och Apples marknadsvärde tog just och gick om Microsofts marknadsvärde.

Vilket på sätt och vis är sinnessjukt för en del, självklart för mig.

För det är bara en fem-sex år sedan som skillnaden mellan de olika bolagen var enorm. I januari 2004 var Microsoft värt ungefär 300 miljarder dollar och Apple i princip noll. I dag är läget annorlunda, Apple är värt runt 225 miljarder dollar och Microsoft runt 222 miljarder dollar.

Jag hade förmånen att få lansera Apple och Macintosh i Sverige. En helt skruvad historia som jag skall berätta i bloggen i helgen. Sedan dess har jag varit den enda intuitivt konstruerade datorn trogen. I vått och torrt. Försökte mig på att parallelljobba på en IBM ThinkPad i ett år, med intrång av virus och krascher som följd. Den fick bli bojsänke.

Idag har jag en samling med den första Macinstosh-datorn (1984), den första portabla, den första läckert svarta portabla. Jag har två stycken Anniversery (se bilden), Jag har flera ljuva pärlor i min samling och jobbar idag stationärt med den största Imacen och en portabel Ibook. Har dessutom tre stycken Ipod av olika slag och lite annat godis. Och väntar förstås på Ipaden med 3G… :-)

0 Svar to “Fick du fikon Bill Gates?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar