Hört om killen som köpte en Rolexklocka på semestern för 300 spänn?

rålex

När han efter en stund, som stolt ägare, undrade över varför klockan fortfarande var tre, fast hon borde visa fyra — upptäckte han att visarna var målade på urtavlan. Vad jag vill säga med detta är att man ibland tar saker för givet, när man tar beslut utan att tänka efter.

En liten tankeställare inför valet i höst

Kanske framför allt valet i Värmdö. Röstar du likadant i Värmdövalet som du gör i rikdagsvalet, riskerar du att få en Rolex där tiden står stilla.

Ta dig en rejäl funderare, innan du stoppar din röstsedel i kuvertet i höst. Har du egentligen någon som helst aning om vilka politiker som styr kommunen, vilka visioner de har och vilken kompetens de står för?

Följer du strömmen, eller tänker du själv?

rein

I hjärtat röstar du på Reinfeldt, men får en Alversjö

Det är inte självklart att det är samma parti eller allians som levererar det i kommunen mest trovärdiga politiska alternativet som på riksplanet.

I kommunen är det dessutom lättare att se vilka politiker det är som ”håller”. Vilka som verkligen är engagerade. Vilka frågor de driver och vilka resultat det gett eller kommer att ge. De ligger närmare verkligheten (borde göra i alla fall), frågorna är snabbare och du ser snabbare resultaten av de lokala politiska besluten.

Med tanke på vad de sittande uträttat under innevarande mandatperiod och vilken tveksam kompetens och bristande vision de står för kanske du skulle fundera ett varv till.

maudans2

Gillar du Maud, ska du veta att i Värmdövalet får du nöja dig med Henrik Paulsen och Hans Lindqvist

Henrik må ha varit en av de drivande bakom trefilslösningen på Grisslingerakan. Men Hans Lindqvist, vad har han uträttat för kommunen under åren? Det som gjort starkast intryck på mig under åren är Hans drivkraft för spårbilsfrågorna i Värmdö.

Men kom igen, spårbilar..?

När vi sitter inför ett faktiskt och gigantiskt problem med morgondagens trafiklösningar som heter Skurubron och Danvikslösen. Och när alla experter anser att ur miljöaspekt och ekonomisk synvinkel så är det enda vettiga spårbunden trafik, dvs tunnelbana ut till Gustavsberg.

Lokaltrafik med spårbilar..? Lyft blicken politiker!

bondens

Är du svag för Björklund, får du i Värmdövalet nöja dig med Peter Bondesson just nu.

Jag måste säga att när jag lyssnar på det nuvarande kommunalrådet Peter Bondesson så hör jag för det första inte vad han säger. Och om jag hör, så förstår jag inte. När jag sedan lyssnar på hans tankar om skolfrågor, så blir jag inte speciellt imponerad. Krisrapporter visar på betygsbrister i Värmdös skolor. Igen.

Nu ska herr Bondesson avgå och lämnar kanske plats för Anders Bergman. Hans uttalande om att ” bra och sund kommunal ekonomi är grunden för att driva och utveckla skolan” imponerar inte speciellt. Jag tror mer att kompetens och en stark vision är en bättre grund.

(Försöker jag ladda ned partiets Valplattform från nätet, så får jag under rubriken Valmanifest upp deras Valplattform för 2006. Men det kanske inte har hänt så mycket inom partiet sedan dess?)

brnyis

Jag ska ärligt säga att jag har svårt för många av Mona Sahlins uttalanden, i Värmdö får jag lyssna på Lars Bryntesson istället

Lars är den enda politiker i Värmdö förutom Miljöpartiets företrädare som jag faktiskt kan känna står för något som liknar visioner. Jag tycker också att Lars under den valperiod vi hade den förra alliansen lyckades åstadkomma en hel del inom kommunen, även om den nu sittande alliansen (inte minst med Jonas Nilsson (m) i spetsen) lyckats rasera mycket av det.

KD kommenterar jag inte överhuvudtaget

Det är ett parti helt och hållet byggt för och omkring sina partiledare. Och ve den lokala KD-politiker som inte går i Göran Hägglunds ledband.

Kristdemokrater, borde de inte heta Kris-demokrater?

Och Vänsterpartiet, som ska och bör vara en kvissla i häcken på andra partier. Finns dom på Värmdö?

Tre val, betyder tre röster, tre möjligheter att påverka.

Titta på varje val för sig.

three

Glöm riksdagsvalet och titta på vad som händer i kommunen. Besök gärna ett av de öppna mötena i kommunfullmäktige. Det är nästan lika tokigt som att se en gammal Bröderna Marx-film. Fråga dig vilka politiker som gjort intryck på dig — lokalt. Vilka som verkligen är engagerade. Vilka frågor de driver. Kommunvalet är ditt ”närmaste” val.

Köp inte grisen i säcken, följ inte strömmen. Då riskerar du att sitta med en Rolex med målade visare på urtavlan i fyra år till.

1 Svar to “Hört om killen som köpte en Rolexklocka på semestern för 300 spänn?”


 • Hej L G,
  jag läser med stort intresse Din blog och det är mycket sällan som jag inte är enig med Dig. I detta inägg däremot kan jag som Kristdemokrat visserligen konverterd Moderat inte hålla med Dig om Kristdemokraternas hållning på Värmdö. Jämfört med andra parier menar jag att vi inom KD har stor både frihet och rätt att yttra oss, se gärna veckans ”Mitt i Värmdö”. Det är en självklarhet för mig att alla inom ett parti inte alltid kan vara överens i samtliga frågor, därför borde väljarna fästa större vikt vid vem och inte vilka man röstar på. Du har helt rätt, när Du skriver att vi har tre olika val att ta hänsyn till och det är som man säger inom affärsvärlden ”Every business is local”. Det gäller i allra högsta grad även politiken. Det ger skäl till eftertanke.

  Ha det nu så bra

  Jan Dolk
  PS
  ”Han var som en politiker som trodde att solen gått upp bara för att få höra honom gala.” Vem sa det ?

Lämna ett svar