Idag är det lördag, men vi sätter som vanligt betyg på Värmdös kommunalpolitiker, del 6!

Att det är lördag får inte hindra oss från att betygsätta våra lokala Värmdöpolitiker. Valet närmar sig med stormsteg. Vad är det egentligen som kännetecknar de politiker som ska få din röst inför valet?


Söker man på Google, efter ”kännetecknar en bra politiker” kan man sammanfatta tre krav

Det som skall känneteckna en bra politiker är engagemang, kunnighet och inre glöd.

Annat viktigt som poängteras ofta är att det verkligen skall kännas att de arbetar för mitt och samhällets bästa — inte för sina egna karriärbehov. En bra politiker skall dessutom ha ödmjukhet inför egna avsaknade kunskapsbitar och respekt inför andras kompetenser.

En bra politiker ska leverera. Visioner de pratar om, löften de ger ska visa sig bli verklighet. Håller ni med?

En del som inte håller med, de ifrågasätter istället min ranking. Men då svarar jag enkelt: Uttagningen och betygsättningen är helt och hållet min egen subjektiva dom. Baserat på vilka erfarenheter jag personligen har av politikerna, hur de har uppträtt när jag har träffat dom, min bild av dem från debatter, protokoll och media. Från min kunskap om vad de har åstadkommit. Och från min sammanlagda bild av vad jag tror att de kan göra för mig och kommunen.

I morgon, söndag presenteras tre nya politiker i vår resa mot en lista där jag kommer att ranka dem alla från nummer ett (vem kan det bli?) till nummer 43. Spännande fortsättning följer.

0 Svar to “Idag är det lördag, men vi sätter som vanligt betyg på Värmdös kommunalpolitiker, del 6!”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar