Med fyra barn och tre barnbarn har jag fått en sladdis

alexander_bok3

Han heter Alexander, och är född i min fantasi

Nu kommer den snart. Min tredje bok om Alexander. Efter ”Alexander och världens affär” och ”Alexander och världens ballong” kommer nu ”Alexander och världens grop”. Han bestämmer sig för att gräva världens djupaste grop, och vad händer?

alex 3

alexander_gropen2

Boken handlar som vanligt om att ingenting är omöjligt, men också om saknad och sorg. Lanseras på bokmässan denna månad. De två andra böckerna om min lilla ”sladdis” har nu varit ute i handeln i ett år. Köpta, lästa och uppskattade. Fina recensioner har jag fått, men mest har jag uppskattat mina barnbarns intresse för sin nya ”familjemedlem”. Han är välkommen till familjen Alexander.

Ofta får jag höra, när jag berättar om att jag skriver barnböcker, andra utbrista: ”Tänk det har jag också tänkt att göra…” Och kanske en del av de som säger så verkligen får chansen att debutera. Jag kan bara säga lycka till. För bara en promille av alla inskickade manus läses av någon på förlaget. Och ett stort svenskt förlag kanske ger ut högst ett tiotal barnböcker på ett år.

Med det vill jag inte säga att jag är speciellt begåvad och unik. Bara att det är en enorm tillfredsställelse att nu ha tredje boken klar. Att för tredje gången se en av berättelserna komma till liv. Mycket tack vare min begåvade illustratös Cecilia Johansson.

alex o affaren_s162 Svar to “Med fyra barn och tre barnbarn har jag fått en sladdis”


  • Yeay!
    Var inne och läste dina tänkvärda inlägg om pågående valkampanj…(!) och så hittade jag vår gemensamma ”bebis” Alexander! :-) Ska bli spännande att höra hur det går för honom på bokmässan!

    Tills vi ses igen, kram från mig till dig!
    /Illustratösen

  • Stor, varm och innerlig kram till dig. Vi får väl vara stolta föräldrar tillsammans. ;-)

Lämna ett svar