Sätt Värmdö kommuns politiker på skolbänken!

Observera att det är den ansedda och erfarna revisionsfirman PriceWaterhouse-Coopers, och inte jag, som säger det.

De konstaterar att Värmdö har alltför svaga och otydliga politiker. De konstaterar också att gränsdragningen mellan politiker och tjänstemän är otydlig. Att ståndpunkten för ett parti dessutom kan variera mellan olika nämnder är också anmärkningsvärt.

Kommunstyrelsens ordförande försvarar sig med: ”…jag ser det som en mognadsprocess. Det är en organisationsmodell som säkert kräver fyra år till”

Bevare mig väl…

Personligen ser jag det som en omognadsprocess och en grav kompetensbrist. Precis som PriceWaterhouse-Coopers anser jag att det finns skäl för att genomföra en grundläggande kompetensutveckling  i vad det innebär att vara politiker.

Men frågan är om de skall få sitta vid makten, under en utbildning…?

Det är ju som att låta en 18-åring fritt och hejdlöst ensam få köra bil i full fart mitt i rusningstrafiken, medan han håller på att ta körkort.

Kan man verkligen som styrande politiker ta emot en sådan här allvarlig och välmotiverad kritik och samtidigt behålla en organisationsform där förvaltningen dräneras på de medarbetare som har kompetens — och samtidigt få behålla en organisation som bevisligen inte fungerar?

(Behöver jag nämna den just omdebatterade skolfrågan?)

Det här visar ännu en gång att min pågående ranking av Värmdös politiker är på sin plats.

Tre nya till granskning under min lupp i morgon onsdag!

0 Svar to “Sätt Värmdö kommuns politiker på skolbänken!”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar