Söndagmorgon, och här kommer betygen på Värmdös kommunalpolitiker, del 7!

Jag ber ännu en gång att få poängtera:

Uttagningen och betygsättningen är helt och hållet min egen subjektiva dom. Baserat på vilka erfarenheter jag personligen har av politikerna, hur de har uppträtt när jag har träffat dom, min bild av dem från debatter, protokoll och media. Från min kunskap om vad de har åstadkommit. Och från min sammanlagda bild av vad jag tror att de kan göra för mig och kommunen. En del känner jag mer väl än andra, och det påverkar naturligtvis min bild av dem.

Se fram emot en avslöjande sammanställning!

När alla Värmdöpolitiker är betygsatta, kommer jag givetvis att samla dem inom en totalranking. Man bör då särskilt fundera över de politiker som fått 15-16 poäng eller högre och de som fått 14 poäng eller ännu färre poäng. De som ligger under tio poäng kanske har hamnat på fel plats i tillvaron?

Jag kommer också att publicera dellistor, dvs hur placerar de olika politikerna inom just bedömningen ”Erfarenhet/kunskap” osv. Det gör att du lättare kan välja de 2-3 kriterier som du tycker är viktigast, och sedan själv ”vikta” fram vilka politiker som blir godkända, och vilka som bör lämnas utan övervägande. Spännande fortsättning, varje dag!

2 Svar to “Söndagmorgon, och här kommer betygen på Värmdös kommunalpolitiker, del 7!”


  • Hej L-G -
    gillar ditt grepp med konsumentupplysning av våra politiker, men är du intresserad av nya politiker? Jag försöker slå mig in i politiken, från höger FP. Det är inte lätt om man inte är ”född” in i politiken att få plats och utrymme. Samma namn dansar runt i politiken, i båda lägren. Vi som är nya får förlita oss på vårt eget svett för att få in alternativa tankar inom partipolitiken.
    Kolla in nya politiker, från båda sidor, vi är oskrivna kort men vi har ambitioner och nyfikenhet. Kul att följa din blogg. Kolla in min på http://www.amiekronblad.wordpress.com foto står min son Emil (alternativ dotter 7 år!) Må gott! Amie

  • Hej Amie!

    Det är klart att jag är intresserad av nya, och gärna lite yngre politiker än de som förankrat sig i partitopparna idag. Är ganska säker på att en hel del av de som ligger lite längre ned på de olika partiernas listor borde lyftas upp och fram. Bygger vi ett samhälle för framtiden, borde kanske medelåldern sänkas en del. Inte så att jag är emot ålder och erfarenhet, det jag är mot är ensidighet och liknöjdhet. :-)

Lämna ett svar