Vad krävs det för att bli inflytesrik?

skärm

Stefan Mårtensson, centerpartist på Värmdö och engagerad bloggare publicerar  på sin blogg listan på de mest inflytelserika människorna med anknytning till Värmdö. Listan avser läget just nu och kommer fortlöpande att uppdateras. Hur hamnar man då där?

Att Stefan stundtals är obekväm för de gamla, trötta och konservativa inom Värmdös centerparti, falangen som helst vill pussa rumporna på ledande moderater och folkpartister, är inte helt obekant. Inte heller att han verkligen är engagerad i Värmdö och kommunens handhavande, för det vittnar hans aktiva blogg om.

Jag kanske inte håller med om allt han tycker och tänker, men det är glädjande med en aktiv politiker, dessutom en inte helt igenom ”fritidspolitiker”, som verkligen visar sitt engagemang. Speciellt om man jämför med andra lokala politikers valhänthet eller total frånvaro i sociala media.

Men hur blir man då betraktad som en av de inflytelserika på Värmdö?

Skall man döma av Stefans lista så handlar det antingen om att vara en stark person inom kommunen och förvaltningen. Någon som bevisligen har mycket att säga till om. (Sedan kan man ifråga sätta om det verkligen är bra att vissa på listan har så mycket att säga till om som de har?).

Eller så är man någon av de ledande politikerna. Stefan placerar sig själv på nedre delen av listan, och det må väl vara rättvist. Eller så är man en genomförande entreprenör som Olof Stenhammar eller familjen Delselius.

LG

Själv har jag hamnat på plats 23, med motiveringen:

”…entreprenör, bloggare och konsult med synpunkter på Värmdö. Läses av många och lyssnas på av många inflytelserika.”

Detta kan väl bero på att jag varit aktiv vid återuppbyggande av bl.a Gustavsbergs Hamn och Siggesta Gård, samt varit engagerad inom skola och utbildning.

Men säkert också för att jag bl.a med denna blogg visar att jag inte tycker att kommunen är speciellt bra skött av föregående alliansen och inte har speciellt stora förhoppningar om att den nuvarande ”kollisionen” kommer att göra ett bättre jobb – med sitt starka inslag av Miljöpartiets svek. Och att jag överhuvudtaget visar att jag bryr mig och inte är rädd för att betraktas som en obehaglig kvissla i häcken, bl.a av en hel del av de som syns på Stefan Mårtenssons lista.

Jag välkomnar mer debatt, ifrågasättande och engagemang. När ska du göra debut på listan? (Får väl se hur länge jag kan hålla mig kvar…)

0 Svar to “Vad krävs det för att bli inflytesrik?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar