Vår teater Audiorama har smygöppnat…

spegling

Välkomna till Audiorama och festivalen Sound of Stockholm – 10-14 november!

Tillsammans med tolv andra fria aktörer har vi skapat en festival utan kansli, utan anställda, utan konstnärlig ledare och med låg budget. Fem dagar med tjugosju programpunkter under en gemensam idé:

”Discover and explore the independent music venues in Stockholm.”

Sound of Stockholm har skapats av oss aktörer, oberoende av de stora institutionerna. Som arrangörsföreningar uppbär vi offentligt stöd, men festivalen har skapats av det fria musiklivet. Ett visst stöd har utgått från Stockholms Kulturförvaltning, men själva programmet har skapats inom föreningarnas ordinarie budgetar.

Audiorama
Bandhagen Art Studio (BAS)
EMS
FRIM
Fylkingen
KFUMs Kammarkör
Musikalliansen
Samtida Musik (huvudansvariga för festivalen)
SEKT
Stockholms Saxofonkvartett / Studio 53
URUK
Weld

bild1a

Njuter just nu av att starten av festivalen ”Sound of Stockholm” blivit så lyckosam

Nöjda kompositörer, glad publik, intervju i P3 Populär om vår kommande (söndag) ”Babyrave”, reportage i P1 Mitt i Musiken om vår nya teater Audiorama och morgondagens hörspel ”En kung lyssnar”, kl 14-15.00.

Fullständigt program kan ni hitta (och ladda ned) på: www.soundofstockholm.se

ring

Festivalen gav oss möjligheten att smygöppna vår unika lokal

Det finns fortfarande saker kvar att göra i lokalen, den fullständiga tekniken skall installeras, den slutliga belysningen skall på plats osv. Men lovorden haglade både från kompositörerna till dagens uppförda verk, publiken och kritiker. Det här var en sådan där dag när värmen spred sig i hela kroppen och det liksom bubblande inom en. Vi är nästan i mål, vi har lyckats att skapa en fullständigt unik lokal.

Audiorama är det första kompromisslösa auditoriet för ljudupplevelser i Norden

Audiorama är ett projekt som på ett nytt och spännande sätt bidrar till Stockholms kulturliv. En innovativ verksamhet som skapat ett unikt auditorium för lyssnardramatik, ett rum för ljudupplevelser och en studio för ljudforskning på Skeppsholmen.

lyssning

Rummet är ett arkitektoniskt och akustiskt experiment – ett rum för såväl nyskapande dramatik som ljudkonst. Här finns de allra bästa förutsättningarna att utforska lyssnandet och ljudets oändliga möjligheter.

Audiorama har plats för upp till 70 åhörare. Rummet rymmer en högtalarorkester; en mängd högtalare av olika karaktärer, på olika nivåer, placerade längs väggar och tak – utspridda runt publiken.

Istället för att fokusera på en filmduk eller en teaterscen, befinner sig du som publik mitt i intrigen eller musiken, omsluten av föreställningen. Ljudet vandrar runt i rummet, kryper nära och viskar — eller mullrar oroväckande ovanför huvudet. En dramatisk och omtumlande ljudupplevelse som aktiverar alla sinnen.

Och just nu är jag faktiskt lite omtumlad. På ett alldeles underbart sätt :-)

bild1c

Ladda ned en pdf med pressklipp efter en dag av festivalen – de skriver om oss

Bild1b

Lyssna vad radion säger om festivalen SR_P1_mittimusiken

Lyssna vad radion säger om Audiorama SR_P1_mittimusiken

0 Svar to “Vår teater Audiorama har smygöppnat…”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar