Vem blir uppbjuden ikväll, och vem blir panelhöna?

röv

Värmdös politiska läge: m, fp och kd ska förhandla ikväll. Med mp. Men utan c. Rövarspråk?

Visst, det låter som rena rövarspråket, och naturligtvis är det en samling rövare (…eller stora rövar?) som samlas till förhandlingar denna ödets tisdagskväll.

Ikväll hålls nämligen de slutliga förhandlingarna mellan den borgerliga alliansen i Värmdö kommun. Mycket tyder på att Centerpartiet byts ut mot Miljöpartiet. Det knakar i fogarna för den borgerliga alliansen i Värmdö kommunfullmäktige, skriver SvD idag – och de kan inte ha mer rätt.

Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna ser ut att avbryta samarbetet med Centerpartiet

Jojo, det gäller att akta sig för starka individer i Värmdöpolitiken. Livet som kommunalpolitiker skall vara lugnt, oemotsagt och aldrig ifrågasatt på Värmdö. Istället sträcker nu alliansen ut en hand till Miljöpartiet eftersom M, FP och KD behöver ett mandat för att få majoritet.

Gud förbjude att Miljöpartiet tar denna invit på allvar, då förlorar de all respekt i mina ögon

Folkpartiets övergripande mål är att till varje pris undvika att socialdemokraternas Lars Bryntesson kommer till makten. Kristdemokraterna vill som alltid ”inte hamna utanför” – mer ambition lär inte de ha. Moderaterna leder som vanligt inte själva denna förändringsprocess, utan följer mer behagligt med strömmen, så man inte själv hamnar med de vassa näbbarna i kläm. Men det är inte precis någon hemlighet att tongivande moderater gärna vill bli av med centern. Man tycker liksom inte att centern marscherar i samma trygga led som den övriga borgerliga klumpen. Nej, istället ifrågasätter de, och kommer med nya, annorlunda förslag. Hu, så besvärligt!

korp

Vinnande lag? Knappast, mer ett korpulent, överviktigt korplag totalt utan spelstrategi

Alversjö vill sitta kvar, sedan får väl andra styra skutan om de så vill (han kanske nöjer sig med den miljon om året som han tjänar enligt Kvällspressen?). Det gäller bara att han kan bli småputtrig fikak0mpis med den tillträdande kommundirektören Stellan Folkesson. Ett oprövat, men tämligen ofarligt blad som väl knappast kommit till Värmdö som sista stegen i sin yrkeskarriär för att ta risker? Tror knappast att kvällens förhandlingar leder fram till något helt klart resultat, men det får morgondagens rapportering utvisa.

Det finns kärringar av båda könen. Och de finns onekligen samlade på ett och samma ställe i kommunen ikväll. Men vi får vad vi röstar på.

0 Svar to “Vem blir uppbjuden ikväll, och vem blir panelhöna?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar