Vet Vattenfall att man kan byta hjärta och åka till månen?

snow

Så kom snön och med den visade sig samhällets bräcklighet. I år igen

Några centimeter blötsnö föll under natten till fredagen. Kl 08.37 vaknade jag av att klockradion dog, och med den all ström. Blev jag förvånad? Inte ett spår. Inte heller blev jag förvånad när jag fyra timmar senare inte kunde få något som helst besked från Kundtjänsten hos Vattenfall vad som hade hänt — trots att det var ett ytterst lokalt avbrott.

Men vi var inte det enda området med avbrott

Stockholmstraktens karta hade ett enda rött täcke över sig som markerade: här är det avbrott och vi har ingen jävla aning om varför det har hänt. Lite blötsnö och stora delar av det östa länet blir totalt mörklagt. Mörker, Vattenfall.

el

”Det är ett träd som har fallit…”

Det var första beskedet vi fick efter 6 timmar. Då kan man fråga sig, kalkylerar aldrig Vattenfall risker. ”Oj, här står en gammal ek som inte ser så kry ut. Faller delar av den, så kan den trilla på vår transformatoranläggning. Äsch, det händer säkert inte…”

Men det gör det. Varje jävla år

Antingen trillar det grenar över ledningar, eller så är det en transformator som fått sig en törn. Och strömmen går. Vid åttatiden på kvällen (12 timmar efter att strömmen gått) då fick vi beskedet om att det var ”kortslutning någonstans…” Men fortfarande kunder man inte ge ett besked om bär det kunde tänkas vara löst.

Stackars Vattenfalls kundtjänst, de enda inom Vattenfall det är synd om

De måste bli nedringda av människor som jag. Familjer med spädbarn, personer som ska bjuda gäster på middag, gamla som undrar varför de fryser så. Vid niotiden hade temperaturen i vårt hus gått ned till 14 grader – inomhus. Varmvattnet var slut. Och Vattenfall hade fortfarande inga besked om vad som egentligen hänt och hur lång tid felet skulle ta att laga.

uttag

Nattvak med filtar och dunjacka

Först klockan 02.00 på natten fick jag veta att delar av ett träd ramlat på en transformator och kortslutning hade uppstått. 17-18 timmar efter att strömmen gått. Man kan förutse en månlandning på 30 sekunder när. Här har vi ett företag med oerhörda vinster som lämnar sämsta tänkbara service pga utav att deras elnät är omodernt och bristfälligt.

Skäms Vattenfall!

Ska vi slå vad om att samma sak kommer att hända nästa år igen? 15 minuter från Sveriges största stad så går strömmen om en älg vänder sig vårdslöst i skogen, ekorren gnager av en alltför tung gren – eller om det faller fem-åtta centimeter snö.

Det är högteknologi, det är kundservice, det är omsorg och framtidstänk — fundera över det nästa gång du betalar Vattenfalls saftiga räkningar.

0 Svar to “Vet Vattenfall att man kan byta hjärta och åka till månen?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar