Vi skola icke viga samkönade, men däremot…

ord

(Klicka på bilden för att förstora den!)

Ibland behöver man inte skriva så långa kommentarer

Att religionen ställt till med förföljelser, utanförskap, trakasseringar, moraliska föredömande, tvister och krig är ingen dold sanning. Att katolska kyrkan har samlat de tätaste grupperingarna av pedofiler är i högsta grad sant. Att kyrkan i olika varianter samtidigt roffat åt sig pengar och byggt enorma rikedomar är också lika känt.

Religionen, har trots den fd militären Björklunds tappra försök passerat ”Bäst före datum”

I mitt liv har inte religionen haft någon plats. Jag har bara gång på gång förlorat respekten och toleransen för densamma och dess professionella utövare. Det som jag betraktar som vanliga mänskliga värderingar, har kyrkan patenterat som sina – och tar därmed åt sig äran för detta.

Men hallå..?

Vi lever år 2010, och möter svartrockar inom den svenska kyrkan som vägrar att viga älskande människor. Om de sedan är av samma kön eller ej, påverkar inte deras kärlek, samhörighet och vilja att leva tillsammans. Nu skulle det aldrig ha fallit mig in att viga mig själv inför en präst. Men om nu dessa samkönade valt detta, var finns det mänsklig varma, kärleken och respekten, medkänsla och empatin — förståelsen?

Nej hellre lutar man sig mot en gammal bok aldrig vederlagd att vara sann. Och man kan som bekant följa och tolka lika ordagrant som fan läser bibeln. Måhända skrattar han varmt åt denna tolkning?

0 Svar to “Vi skola icke viga samkönade, men däremot…”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar