”Så plötsligt är vi bara där…”

manhattanBW-640-360

Audiorama är ett rum för innovativ lyssnardramatik, ljudkonst och elektroakustisk musik

Kanske något av det mest spännande jag har varit med om att genomföra under de senaste åren. Och att idag vara delägare av ett helt unikt teaterrum är väldigt omtumlande. Vad som tidigare var en torpedverkstad på Skeppsholmen har nu förvandlats till en lokal som saknar motstycke i sitt slag. Akustiskt och visuellt format efter lyssnandet med plats för sjuttio sittande åhörare,  rymmer auditoriet 21 stycken högtalare i separata kanaler, som omsluter publiken från golv till tak. Rummet är även utrustat med en dynamisk, programmerbar ljussättning, och kan följaktligen ändra karaktär under föreställningen eller konserten.

I söndags hade vi premiär på ”En tisdag i september”

Det finns dagar som alla minns. Som en bok som skjuter ut ur bokhyllan. Dagar som historien knuffat fram i ljuset. Den elfte september 2001 är en sådan dag. Efter att planen flugit in i WTC bröt telefonnätet samman. Många människor sparade de meddelanden man läst in eller tagit emot på sina telefoner under de ödesdigra timmarna och som skapar en samling autentiska viskningar och rop – som på ett unikt sätt berättar om några timmar som skakade världen. Minuter och timmar registrerade och inspelade. Vittnesmål och ögonblicksbilder. Allt samlat i en kapsel av tid. Lotta Erikson, radioproducent och dramatiker, har skapat en unik dokumentär – här förstärkt av Marcus Wrangös suggestiva surroundmixning.

Idag blev vi recenserade i Svenska Dagbladet

Hörspelet ges den 18, 24 och 25 september – och går också att boka som skolföreställning under hela hösten. Beställa och boka via: www.audiorama.se

Vad Svenska dagbladet tyckte:

svd_webb_idag

0 Svar to “”Så plötsligt är vi bara där…””


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar