Älskar paddor…

padda

För ovanligheten skull dröjde det en tid

Jag som sedan 1984 varit en av Sveriges största Apple-vänner, och som nästan alltid slitit nyheterna ut säljarnas händer har varit tveksam.

Efter att supernöjd fått min nya Mac Air, tunn, lätt, snabb och snygg och idealisk för mig som far omkring med datorn för att visa presentationer – så var jag avvaktande till Ipaden.

Visst, kul och cool, men behövde jag den verkligen?

Den frågan kan man naturligtvis ställa till allt som har ambitionen ovanför blyertspenna och sudd. Eller de som satsar på radhus istället för en liten tvårummare. Eller som skuldsätter sig för en båt för 600.000:- som de kan utnyttja tre veckor om året osv.

Nu blev jag med Ipad 2 lagom till semestern. Faktiskt lite oplanerad semesterpresent

Har jag haft nytta och glädje av den? Med måtten: 24,12 x 18,57 x 0,88 cm – tunnare än iPhone 4 – och en vikt strax över ett halvt kilo slank den med i handskfacket på bilen. Efter 200 mil med nedfälld cab och det bästa väder man kan ha i Sverige kan man fråga sig om jag hann uppleva några fördelar.

Och det kunde jag

Vi kollade och bokade billigt hotell i Malmö genom en suverän app. Första kvällen loggade jag in till Värmdös bibliotek och lånade fem nya böcker – gratis. Det är faktiskt helt suveränt att läsa böcker i ”paddan”. Jag kollade och skickade mail, när jag absolut behövde.

Den blev en ”jättenavigator” i bilen när vi skulle hitta fram till kompisen nya hus i Älvkarleby. När hustrun snusat in på hotellrummet, kopplade jag upp mig på SvT Play och såg favoritserien ”In treatment” i sängen.

När vi kikade på Turning Torso och blev nyfikna på vad lägenheterna kostade i det närliggande Bo01-området gick vi in på Hemnets app och bleknade – 12 miljoner för en fyra… Vi köpte inte en kvällstidning under resan, utan läste dem på ”paddan”.

Dessutom kunde jag visa alla mina vänner som vi besökte mina underbara barn och barnbarn.

Nu hemma från semestern upptäcker jag fördelar i jobbet. Återkommer :-)

0 Svar to “Älskar paddor…”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar