Äras ska de som äras bör

Kommer ni ihåg att jag skrev om snöhögar så dumpades av på min tomt?

Dag för dag under vintern så plogade man in allt fler snömassor och medföljande sand, salt, stenar, papper, ölburkar, hundskit och sopor på min tomt. För varje dag som den gulvita snön smälte bort så liknade min tomt alltmer ett smutsigt grusupplag på industrimark.

Snöhögen blev flera meter hög innan jag ilsknade till och kontaktade kommunen. Ingenting hände och jag gjorde då en miljöanmälan. Då fick jag svar från Leif Eriksson, Biträdande Samhällsbyggnadschef som tillskrev mig i egenskap av vägfogde:

”Jag beklagar dom olägenheter som uppkörd snö har orsakat er, vi skall idag fredag se till att detta tas bort samt vid upptorkad mark städa och komplettera med jord och gräsfrö. Vad gäller parkerade bilar efter vägen kommer marken att återställas och jordstenar eller liknade att läggas ut för att förhindra fortsatt parkering.”

Detta mailsvar kom den första april – och nu när sommaren visar sig från sin bästa sida ser det ut så här fint på min tomt:

bild2

Nu hoppas jag också att närboende bilägare förstår vinken, och inte använder tomt och dikesren som P-plats

Vägen är smal, trafikerad och numera också frekventerad av både äldre som ser och går illa och barn som springer fortare än de tänker sig för. Dessutom är det en hörna i en fyrvägskorsning.

Kommer jag få se gräset växa upp? Ber i alla fall att få tacka de ansvariga för snygg hantering av ärendet!

0 Svar to “Äras ska de som äras bör”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar