Framtidens Gustavsberg…?

Skärmavbild 2011-08-22 kl. 09.19.12

2300 nya bostäder mitt i anrika Gustavsberg. Ett aktivt storstadsliv mitt i skärgården

Idag välkomnar kommunen till en presskonferens i det anrika och lita knasiga Runda Huset där vi skall få skåda in i framtidens sätt att kombinera storstadsliv med småstadens bekvämlighet – mitt i en stolt skärgårdsidyll.

Det handlar alltså om Framtidens Gustavsberg

I och med att Villeroy & Boch Gustavsberg AB flyttar sin produktion av sanitetsporslin till en annan del av Gustavsberg, Ekobacken, finns nu möjligheten att omvandla fabriksområdet till en  levande stadsdel med bostäder, verksamheter och service.

Hamn- och fabriksområdet, stadsdelen kan bli till en integrerad del av centrala Gustavsberg
med en stärkt koppling mot centrum. Planbeskrivningar över hela centrala Gustavsberg har tillsammans med visioner och illustrationer legat ute på ett sk samråd – som nu är avslutat.

Idag kommer arkitekter från Tengboms, ÅWL och WSP att tillsammans med fastighetsägare, investerare och kommunens politiker och tjänstemän i projektledningen att ”lätta på förlåten”.

Hittills tycker jag att man gjort ett bra jobb

En eloge till både projektchefen Hedenfalk och utvecklingschefen Fladvad. Det intressanta blir nu att få höra tidsplan, hur konsekvent och ”fullständigt” planen kommer att genomföras, eventuella frågetecken eller hot till konflikter och hur starkt konsensus det är bland fastighetsägarna i området. Men också hur man tänker lösa trafikfrågorna, omläggningar av genomfarter mm.

När det gäller hamnen har ju bl.a Dag Landvik ställt sig utanför arbetet och delar av dialogen. Och det område som han representerar är ju trots allt hamnens ”framsida” och ytor för sociala möten.

Rapporterar vidare.

0 Svar to “Framtidens Gustavsberg…?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar