Igår gjorde jag en anmälan mot miljölagen gällande nedsmutsningen på min tomt

bild1

I morse fick jag svar på att denna anmälan registrerats, det ska bli spännande att se hur lång tid det går innan någon hör av sig, innan någonting händer

Informationen kommer också att hållas uppdaterad på min blogg: www.oxon.se – då det på ett tydligt sätt visar hur ansvariga sköter sin kommunikation med sina medborgare, föreningsmedlemmar och skattebetalare. Kommunens svar:

Hej. Er anmälan har registrerats dnr.MIL 2011.1007. Handläggare över anmälningsärendet här på bygg-miljökontoret är Marie Sundbom. Vi har även vidare befordrat ert mail till varmdo.vatten-sopor@varmdo.se för åtgärd.

Med vänlig hälsning Eva-Marie Persson, Värmdö kommun, Bygg- och miljökontoret,134 81 Gustavsberg

Här följer en kopia på min anmälan:

Till den som det berör. Ärende: Miljöförstöring på privat tomt

Jag bor på Höjdgatan 10 i Gustavsbergs gamla brukskvarter. Jag har förmånen att ha en stor hörntomt, men en tomt där själva hörnet under de senaste åren har använts av andra som P-plats för hantverkare, byggupplag och nu avlastningsplats för snö, sand och sopor. Förmodligen ser ingen min tomts nedre hörnstolpe, utan tar hörnet för någon form av kommunal allmänning.

Ett år låg det vattenrör och byggmaterial helt plötsligt på tomten

Under byggnationen av den nya husen på Gamla Vägen grävde man helt plötsligt upp diket längs min tomt för att entreprenadmaskiner och hantverkarbilar skulle kunna parkera där – under ett år. Vilket i sin tur ledde till att en del av dem bekvämt istället körde upp sina bilar på min tomt. När jag påpekade detta så fick jag nya löften om återställande, framför allt av vägrenen. Tomma löften, visade det sig. (Vilket jag borde ha begripit med tanke på vilka de oseriösa byggherrarna var). Nu har det istället permanentas en P-plats längs tomtgränsen under vintern. Vilket orsakat att plogbilen inte kunna göra sitt jobb, och att det numera är livsfarligt för äldre och skolbarn som går längs vägen.

bild4

Så till snöhögen eller miljöförstöringen

Att det har fallit snö denna vinter råder ingen tvekan om. Och det har varit heta debatter om var man skall tippa av den upp-plogade snön – med tanke på hänsyn till miljön. Jag kan tala om var snön ligger. På min tomt (se bifogade bilder!)

Dag för dag har plogbilarna plogat in allt mer snömassor och medföljande sand, salt, stenar, papper, ölburkar, hundskit och sopor. För varje dag som den gulvita snön nu smälter bort så liknar min tomt alltmer ett smutsigt grusupplag på industrimark.

Så jag ringde kommunen:

Där fick jag prata med Arnold Compier, en trevlig man som lovade att kontakta ansvarig entreprenör – och bad mig skicka ett mail med beskrivning av det ”inträffade”. Det gjorde jag måndagen den 14 mars.

Därefter skickade jag ett påminnelsemail den 27 mars. Jag har fortfarande inte fått något svar eller förklaring.
Antingen har kommunen ansvaret, eller så har en enskild entreprenör ansvaret eller så har Gustavsbergs Tomtförening ansvaret genom en av dem anlitad entreprenör. Detta trodde jag att kommunen hade vetskap om.
bild2

Nu väntar jag med spänning på hur kommunen, entreprenören eller vägföreningen skall hantera mitt miljöproblem

För det är väl inte så att jag skall acceptera att upplåta min mark till nedsmutsade snömassor bara för att jag inte har något staket? Och det borde väl vara så att ansvariga entreprenörer både har omdöme och områdes- och tomtkartor? Eller?

När JM av misstag la upp byggmaterial på min tomt, städade de upp efter sig efter påpekande. La på sand och ny matjord och sådde i gräs. Detta förväntar jag mig att den ansvarige gör även i detta fall. Detta är vårt krav!

Detta mail är skicka till ”Miljö-Bygg”, Arnold Compier samt de i Gustavsbergs Vägförening som jag kunde finna mailadresser till

Informationen kommer också att hållas uppdaterad på min blogg: www.oxon.se – då det på ett tydligt sätt visar hur ansvariga sköter sin kommunikation med sina medborgare, föreningsmedlemmar och skattebetalare.

Med förväntan om snabbt svar från den det berör!

LG Nilsson, Höjdgatan 10, Östra Ekedal 1:43. Mail: lgsmail@telia.com. Mobil: 0705 916591

Fortsättning följer, garanterat

0 Svar to “Igår gjorde jag en anmälan mot miljölagen gällande nedsmutsningen på min tomt”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar