Konsten att sluta när det är som bäst – kan vi lära TV det?

solsidan

Sorry, men jag måste vara en av de få som inte gläds speciellt åt att tv-serien ”Solsidan” kommer med tre nya säsonger

Den första säsongen var genialisk, den andra ”sådär”… Första säsongen var karaktärerna fint och varsamt utmejslade. Josefine Bornebush vart min personliga favorit. Men även de perifera rollbesättningarna var bra tänkta. Säsong två tog man i och skruvade på ”buskisknappen”. Det blev värre, högljött och tydligare.

Här gällde det att inte låta de dumma tittarna att missa någonting. Det blev inte längre en sorg att missa något avsnitt. Och det sista glömde jag helt enkelt bort.

Tänk att de aldrig lär sig. Sluta när det är som roligast!

Ge nya idéer chansen

Uppmuntra mångfalden, stimulera nytänkande. Är det någon som tycker Idol, Big Brother, Allsång på Skansen känns speciellt kul längre?

Måns Zelmerlöw må vara trevlig och oförarglig, men programmet är ett enda stort skämt – och mer ett tillfälle för artister att få göra promotion för sin nya låt, för att sedan slarva över en allsång utan att kunna texten och med hela sitt kroppsspråk visa hur påtvingad de tycker att situationen är.

parlamentet

Är det någon som kan skratta åt den fånigt tillgjorda spontaniteten i ”Parlamentet” och ”Time Out” …säsong 122, eller är det 123?

Där sitter en stor del av Sveriges mediokra stand up-skara och välrepeterat bollar sina ”spontana” och ”just för tillfället” påkomna så kallade skämt. Helst skall de vara under bälten, och inte bara där utan djupt upp in i anus.

Kan någon räkna upp mer än fyra-fem begåvade, svenska stand-up-komiker? Som har mer djup än ett karbonpapper i sitt utspel? Som inte bara är genant pubertala?

Sommar, sommar, sommar. Repriser, repriser, repriser…

TV under sommaren är TV under isen. Allt det som du har missat under de tre senaste åren får du tillfälle att se om och om igen. Gärna de mest usla programmen, som bara blir allt mer usla med åren.

Här är det inte fråga om årens bouquet, dvs att de mognar och bara blir allt bättre.

intreatment

”Och finns det något som du gillar på TV …din besserwisser…?”

Jepp! Nyheterna, Kulturnytt, Sverige, K Special en och annan Musik Special, underbara favoritserien ”In treatment” – alla program i SvT – och så en enda serie i fyran – ”The Killing” (baserad på en lika bra dansk serie; ”Forbrydelsen”).

the-killing3

Resten av tiden läser jag hellre bra böcker. Rekommenderar Koppels ”Vi i Villa” t.ex.

0 Svar to “Konsten att sluta när det är som bäst – kan vi lära TV det?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar