Mera jul…

bock

Ingen snö. Ingen kyla. Bara en massa förbannade kvällstidningsbilagor med jultips på jultips på jultips…

Hos oss doftar ingen sill, de butiksköpta saffransbullarna doftar ju aldrig saffran och skinkan kommer inte förrän dagarna före julafton. Julklappslistan är sansad (utom listan med de julklappar jag har tänkt köpa till mig själv ;-) . Paniken är på avstånd, pulsen är vilsam och regnet smattrar rogivande mot fönsterrutan i ateljén.

julgran

Det var länge sedan vi ställde in en köpegran med barr

Vår gran är hemmadesignad och består av en stålfjäder med blåa LED-lampor och elegant tyllklänning. Den barrar inte, den behöver inte vattnas. Men den är vacker på sitt lite egna vis.

Julstämningen ligger förberedd i form av en hög böcker som jag samlat på mig under hösten men ännu ej hunnit läsa. Den tiden kommer helgen att ge mig. Just nu ägnar jag tiden åt att smala ihop allt jag gjort i år till ett litet bokslut, som jag brukar plåga ina vänner och uppdragsgivare med (som jag förstås också hoppas på är mina vänner).

Bokslutets balansräkning är rik

För året har varit rikt på spännande uppdrag, utmaningar och projekt som fått mig att kliva upp ur sängen varje morgon med ett leende på läpparna. En del av mina vånner, ”årsbarn”, har redan i förtid lämnat sina jobb, andra spelar golf eller seglar och en del mår dåligt över att livet tappat sin mening.

Livets mening är min största julklapp. Att fortsätta uträtta saker som jag tror på, utmanas av och roas av. Eller blir uppretad av. Rapport kommer!

lillevigg

I helgen får jag också tillfälle att umgås med mina barn och barnbarn

Det är julklappar som är värda väldigt mycket. Redan i morgon beger jag mig till min den teater som jag överraskande blev delägare av – Audiorama – tillsammans med mitt barnbarn Rita.

Föreställningen heter ”Lille Viggs äventyr på julafton” och är för barn från 6 år

Lille Vigg får följa med julvätten på hans slädfärd över nejden i kvällens bestyr att dela ut julgåvor och välönskningar. Han blir presenterad för bygdens gårdstomtar men får även träffa trollen och fjällkungen.  Äventyret i skogen gör honom medveten om orättvisor och människans kraft till gott och ont.

Viktor Rydbergs klassiska text om Lille Vigg berättas av Gunnel Lindblom och har ljudbearbetats av kompositören Sebastian Lakatos.

Se …det är julstämning det!

0 Svar to “Mera jul…”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar