Under morgonpromenaden väcks minnena upp på nytt

matateljen

Som jag tidigare skrivit om är det många med mig som saknar Restaurang Glashuset

Om strävan är att göra Gustavsbergs Hamn till Värmdös motsvarighet till Skeppsbron och Nybroviken. Dvs porten till Värmdö och länken till skärgården. Då undrar man hur man tar emot dagens turister och besökare, och hur man även tar vara på och hanterar våra hemma boende? Hade vi inte haft enskilt duktiga entreprenörer som Delselius och Hinke med dotter, Ragnar på Blå Blom och Roffe på Sushibaren så skulle hamnen vara lika död på njutande folkliv som en avfolkningsort i Norrland.

Vad satsar kommunen på för aktiviteter och evenemang i vår kommuns hjärta?

Vilka enskilda behjärtansvärda initiativ går man in och stödjer? Igår kunde vi läsa i NVP hur lokala företag kritiserar kommunen på brist på lyhördhet, stöd och engagemang. Jag som arbetar som konsult inom detta område för andra kommuner runt Stockholm och ute i Sverige vet hur det kan vara. Har vi en kulturchef i kommunen? Vem är ansvarig för turism? Hur ser deras samarbete ut med vår näringslivsdirektör? Eller de kanske alla har semestrar, är ute och reser och charmas av vad man gör i Roslagen, på Gotland, i Malmö eller i Skåne.

Hoppas de lär sig något innan vår särart suddats ut och möjligheterna försvunnit.

Och när jag nu återigen njuter av den underbara morgonpromenaden runt hamnen så möts jag av ett semesterstängt (!) ”Glashus” – eller ”Matateljén” som någon med hål i huvudet namnändrade ett investerat varumärke till.

Suck!

0 Svar to “Under morgonpromenaden väcks minnena upp på nytt”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar