VEM BRISTER I ANSVAR..?

bild

Kommunen, gatukontoret, polisen?

Här i Gustavsberg, en ort som präglas av konst, konsthantverk och design står sedan månader tillbaka en övergiven och vandaliserad bil (4 månader) på parkeringen vid idrottsplatsen Farstaborg. Bilen som nu har blivit tömd på alla värdefulla delar, har identifierbart registreringsnummer. Men vem bryr sig?

bild-1

Lekplats, droggömma…?

På P-platsen vid Mariagatan, där kommunen en gång oöverlagt rev ungdomsgården Ettan, utan att ersätta den levande verksamheten med motsvarande lokal, intill gångvägen upp till Kvarnbergsskolan står sedan länge en sönderslagen husvagn (8 månader). Till fara för alla barn som älskar att upptäcka, men också att fortsätta slå sönder sådant som ser accepterat ut att förstöra.

På min morgonpromenad runt hamnen och samhället har jag sett personer slå sönder rutorna, barn kasta in fyrverkeripjäser in i husvagnen etc. En prydnad för vårt samhälle?

Om inte vi visar att vi bryr oss, hur ska vi då få barnen att bry sig?

Om inte vi vuxna visar att vi bryr oss om att hålla rent, att vårda, att ha respekt för andras ting, hur ska vi då få barnen att göra det. Barnen blir som vi är. Inte som vi vill att de ska bli. De vuxnas största och viktigaste roll är att vara goda förebilder.

Så handen på hjärtat: Finns det ingen i kommunen som har ansvar för att frakta bort vrak av detta slag, eller faller det som vanligt mellan två paragrafer?

”Det här är inte vårt bord…”

Är det så, ska vi inte heller begära för mycket av våra barn när de står med sprayfärgen och målar graffitti.

0 Svar to “VEM BRISTER I ANSVAR..?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar