HANDEN PÅ HJÄRTAT: VILKEN POLITIKER SER DU UPP TILL I VÄRMDÖ?

dead

Det är snart dags att gå till valurnorna för att ge förtroende till de som skall handskas med våra skattepengar.

Som ska se till att Värmdö blomstrar med bra skolor, växande näringsliv, en framgångsrik besöksnäring, trygghet och omhändertagande. Hur har du tänkt att rösta? Vilken politiker brinner för Värmdös bästa, vilken politiker har mod och visioner? Och vilka starka inom den kommunala förvaltningen har du respekt för, baserat på deras genomförandekraft och förmåga till lyhördhet och närvaro? Vilka kommunala näringar har du respekt för? Så stor att du är beredd att lägga makten i deras händer?

Vad som saknas i Värmdö: det är visionerna. Det brinnande engagemanget.

En vision är en dröm med en plan. Hur många sådana planer har du sett? Det känns som om makten till samhälsbyggande ligger i de stora byggbolagens händer. Och med all respekt. Det är fastighetsbolag som tar de ekonomiska riskerna som krävs för att finansiera nya bostäder. Deras uppgift är i första hand att leverera avkastning till ägare och aktieägare.

Just därför.

Måste kommunens starka hålla i de övergripande planerna. När hörde du senast en politiker brinna inför sina åhörare. Ta strid? Utmana? Jag hörde de politiska partiernas representanter tala i Gustavsbergs hamn i våras. Har jag någonsin hört mindre engagerande tal? Hur många i den relativt fåtaliga publiken ställde sig upp och jublade – eller protesterade. Nej, det blev mest en gäspning, suck!

Jag har röstat på de flesta partier under min livstid, minst beroende på partitillhörighet.

Mest för att personer varit trovärdiga, eller frågorna viktiga. Som EU-valet i år. För mig var en röst på FI självklar. Att äntligen ge en av de romer, som EU i år suttit och diskuterat om – en plats i parlamentet.

Så vad ska jag rösta på i valet i Värmdö?

Vem vinner mitt förtroende genom att uppvisa: Trovärdighet, genomförandekraft, närvaro, mod, ärlighet – och genom att brinna för sin vision. …hittar ingen ännu så länge.

0 Svar to “HANDEN PÅ HJÄRTAT: VILKEN POLITIKER SER DU UPP TILL I VÄRMDÖ?”


  • Inga kommentarer

Lämna ett svar