Är det för sent att bli rockidol..?

Minns du när du pussade dina barn på fötterna?Minns du när du tog den sonens fot i din hand, pussade honom på tårna och sa att han hade världens goaste fötter? Idag har han 41 i skor… Skor, kanske är lite synd att kalla dem. Snarare arbetskängor för grovarbetare. Tänk dig själv de fötterna efter en hel dag med 24 grader i skuggan. Pussar på tårna är inte det första du tänker på.Men kärleken är givetvis lika stor även om fötterna växer som ogräs, och minnena finns kvar av de goa fötterna och den lilla killen.Jag minns när jag en gång lämnade äldsta sonen i bilen för att gå upp i den lägenhet som jag som nyseparerad flyttat in i.”Jag ska bara upp i lägenheten och hämta tvätten. Sitt kvar i bilen…”Så lämnade jag den sjuåriga sonen i bilen och skyndade mig upp i lägenheten för att tömma tvättmaskinen på väg till landet igen. Jag föste brevlådans reklamblad åt sidan och öppnade Zanussin i badrummet. I bilen på parkeringen satt sonen och väntade. Jag visste att han inte tyckte om att vara ensam kvar i bilen. Men vi hade bråttom och visst var han var stor nog?Då ringde det på lägenhetsdörren.”Jag blev så kissnödig pappa, annars hade jag suttit kvar…”Blicken i hans ögon sa att han förstod att jag förstod. Det kom två droppar i toaletten. Vi spolade ned de två dropparna tillsammans i ett underbart samförstånd över att vi behövde varandra så väl.Några år senare låste han badrumsdörren och duschade i evigheter.Som liten var han blond som råg och lockig i håret. Därefter blev hans hår svart, lila, illrött men nu, stor och vuxen, är han lite blond igen. Som tonåring var han engagerad amatörmusiker som blev examinerad multimediaproducent och programmerare som bearbetat mig med olika typer av extrem musik. Ibland när han kom hem med något fynd från en affär för begagnade skivor, kunde jag med stolthet plocka fram samma skiva ur mina skivbackar.Min första karriär var nämligen som popmusiker och ränderna går aldrig ur. Stolt undrade jag när sonen skulle komma hem med sin första egna skiva med något av sina punkgäng.Sen slog fan klorna i mig. Varför skulle inte jag kunna bli först?Efter några hemliga kvällar vid pianot hemma gaddade jag mig samman med en av de studiomusiker som hjälper mig att producera musik till film och radio. Låten jag skrivit fick ”tummen upp” och en vecka senare hade jag en färdiginspelad bakgrund med kör och allt. Så var det bara att övertyga en ljudtekniker om att han borde ägna en natt åt mig i studion.Lagom några dagar före julafton kom min serie med specialpressade CD-skivor. Och på julafton kunde alla barnen packa upp varsitt paket innehållande en CD-skiva med titeln ”Pappa har gjort en CD”. Det knäckte sonen hela julhelgen. (Att sedan min gamla 89-åriga mamma tyckte att jag till och med sjöng bättre än Christer Sjögren, knäckte mig… Christer Sjögren..?)Det kanske inte är för sent att göra karriär som rockmusiker? Kanske skulle starta ett band ihop med sönerna? Nu när både den stora och lilla har fyrtioettor.