i emotions verklighet just nu


NYTT PÅ MIN WEBBSIDA:

Läs om ”Museum i nya former” – nk MUSEUM | BESÖKSMÅL

Läs om ”Med clownhjärta in i det framtida samhällsbyggandet” – Länk PLATSUTVECKLING

Läs om Föreningen ASK´s ”Draknäste för kultur” – Länk KULTUREN IDAG

NYTT OM MINA PROJEKT

Med tillförsikt så ser jag hur The Viking Museum (thevikingmuseum.com), som jag är en av initiativtagarna till och delägare av, med gott mod lyckas överleva i vårt oroliga tidevarv. 

2022 års kalender börjar redan nu fyllas med nya möten med nya människor, uppstartsmöten för olika projekt. Ett av de senaste är att som ny styrelsemedlem arbeta med verksamhetsutvecklingen för det fristående kulturhuset Järlahuset i Nacka. 

Genom Emotions moderbolag Oxön Publishing House AB är jag delägare och arbetande styrelsemedlem i Eat For Change AB (www.eatforchange.se). En verksamhet som skapar jobb för de som idag står långt från arbetsmarknaden och som bär på en spännande och hållbar matkultur med veganska rötter. Vilket nu ger oss möjlighet att erbjuda god, prisvärd, färdiglagad mat från grunden, som är hållbar för både samhälle och miljö och som sparar tid och pengar. 

Utöver det så är jag aktiv styrelsemedlem inom Folk Lab PO, paraplyorganisationen för Folk Lab, som är en ny typ av mötesplats med fokus på kreativ digital folkbildning & meningsfullt skapande. (www.folklab.nu).

Min arbetsrelation med Ronnebys ikoniska projekt om flaggskeppet Gribshunden fortsätter även nu på det nya året. Har du inte förstått vad upptäckten av 1400-tals skeppet innebär för vår historieskrivning, se filmen på SVT Play. Inte minst Från USA:s håll har intresset varit stort för fartyget som liknar det som Columbus seglade med till Amerika.

Fortsatte också under året 2022 som rådgivare åt Zilloman AB (www.zilloman.com). Ett ambitiöst företag som arbetar med upplevelse- design och kommunikation. Fokus: hållbar samhällsutveckling.

Sedan jag var med och skapade minigolfbana på Siggesta Gård, har jag medverkat till att bl.a etablera sex banor under varumärket Golfbaren (www.golfbaren.se). Senast besökmålet SIGNAL by Golfbaren i Signalfabriken, Sundbyberg. Kan det bli ytterligare en etablering under 2022?

Många timmar kommer säkert att under 2022 ägnas åt projekt som handlar om stadsutveckling och samhällsbyggande. Jag har förmånen att få arbeta på uppdrag av Sveriges modigaste fastighetsförädlare, Sisyfos AB. Bland annat varit med i processen med det nya ”bysamhället” Walloxen i Knivsta (www.walloxen.com) och nu fortsatt få delta i förädlingen av Solbacka Internatskola till Solbacka By (www.solbackaby.se). 

Lika spännande är det att nu i år knyta ihop arbetet för Norberg kommun i Västmanland, som handlar om att skapa förutsättningar för att hitta självbilden, turismutveckling och kulturarv.

Som en av initiativtagarna till Föreningen ASK (nu även tillsammans med föreningen Kulturinitiativet) arbetar jag vidare med visionen om att stärka kulturen i samhället – en otrolig utmaning (https://foreningenask.se).